Lisa Dietz

Mijn naam is Lisa Dietz. Ik ben dierenarts, journalist en redacteur. Dieren zijn mijn grootste liefde. Ik geniet ervan om te kijken naar hun gedrag en hun interacties met mensen en elkaar. Ook zet ik me in voor hun welzijn. Het was dan ook geen wonder dat ik diergeneeskunde ging studeren.

Tijdens mijn studie deed ik onderzoek naar het welzijn van proefhonden en kreeg ik een zwak voor wetenschap. Na mijn studie heb ik nog enkele onderzoeksprojecten gedaan over hondengedrag en antibioticaresistentie op kinderboerderijen.

Daarna heb ik vier jaar gewerkt als docent in anatomie en fysiologie bij de faculteit Diergeneeskunde. Ook voor onderwijs had ik een zwak gekregen tijdens mijn studie doordat ik als bijbaan bijles gaf aan middelbare scholieren.

Hoewel het fijn was om met studenten te werken, miste ik de wetenschap en de ruimte om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Daarom ben ik als freelance wetenschapsjournalist aan de slag gegaan. Nu schrijf ik artikelen over alles wat met dieren te maken heeft. Met name medische biologie, diergedrag en dierenwelzijn inspireren mij, maar ik ben leergierig en verbreed graag mijn horizon.

Naast mijn werk als docent volgde ik een opleiding Zakelijk redigeren, die ik in februari 2020 afrondde. Momenteel werk ik als redacteur voor Biotechniek, Zoogdier en Scribbr.