Over mij

Mijn naam is Lisa Dietz. Het eerste wat ik altijd over mezelf vertel is dat ik een groot dierenliefhebber ben. Ik geniet ervan om te kijken naar hun gedrag en hun interacties met elkaar, mensen en andere soorten. Het welzijn van alle dieren wereldwijd gaat me aan het hart. Het was dan ook geen verrassing dat ik diergeneeskunde wilde studeren.

Lisa Dietz

Werkervaring

Tijdens deze studie deed ik onderzoek naar het welzijn van proefhonden en kreeg ik een zwak voor wetenschap. Na mijn afstuderen in 2014 ben ik bij nog enkele onderzoeksprojecten betrokken geweest en gaf ik vier jaar onderwijs in anatomie en fysiologie op de faculteit Diergeneeskunde. Daarnaast coördineerde ik een bachelorcursus en leerde ik over mezelf dat ik organiseren en coördineren ook heel leuk vind!

Na mijn docentschap begon ik als freelancer artikelen te schrijven – ook iets wat ik met plezier doe. Daarna zette ik mijn organisatietalent in om postacademisch onderwijs voor veterinair professionals te organiseren. Nu gebruik ik alle vaardigheden die ik heb opgedaan in onderzoek, onderwijs, ondernemen en organiseren in mijn werk als groene virtual assistant. Zo draag ik mijn steentje bij om de wereld een beetje mooier te maken.


Privé

Ook mijn eigen leven probeer ik steeds een beetje mooier te maken. Zo ben ik verhuisd van een appartement in Zeist naar een hoekwoning met tuin in de Achterhoek. Nu kan ik elke dag genieten van de vogels, vlinders en bijen in mijn tuin. Daarnaast heb ik yoga, meditatie en mindfulness in mijn leven verwelkomt, waardoor ik nog beter kan genieten van al het leven om mij heen. Mijn droom is om op een boerderijtje te wonen met kippen, geiten en een paar varkens.

In mijn vrije tijd knuffel ik het liefst met mijn kat of kijk ik naar de vissen en kikkers in mijn vijver. Soms ga ik een stuk wandelen of fietsen en geniet ik onderweg van de vogels en andere dieren die ik tegenkom. Verder vind ik populair-wetenschappelijke boeken over dieren, mensen en milieu interessant. En ik hou ervan om nieuwe recepten uit te proberen, het liefst voor taart of gebak!


Kwaliteiten

Ik ben:
Betrokken, leergierig, een doorzetter, eerlijk en creatief

Ik kan goed:
Organiseren, plannen, analyseren, (academisch) schrijven en redigeren

Ik werk:
Nauwkeurig, gestructureerd, gedisciplineerd en zelfstandig